Na vsebino

Pustovanje v Črnomlju v živo z maloštevilnimi meščani

Čeprav bodo pustovanja po Sloveniji tudi letos krojili epidemiološki ukrepi, bodo nekateri manjši dogodki potekali tudi v živo neposredno pred občinstvom. Tako bo tudi v Črnomlju, kjer tamkajšnje Pustno društvo Presta pripravlja pustovanje z nekoliko okrnjenim programom. V društvu so kljub nekaterim omejitvam, ki jih narekuje epidemija prepričani, da je vsakoletno črnomaljsko pustovanje odmevna prireditev, ki si zasluži tudi prisotnost širše javnosti. V okviru pustovanja so pripravili tudi natečaje za naj pustno masko, naj pustno jed in naj pustno sladico.

Pričeli bodo v četrtek, 24. februarja ob 16. uri s tradicionalnim prevzemom oblasti na parkirišču pri gradu.

Na pustno soboto bo od 17. ure dalje po mestnih ulicah potekalo romanje mask »od tu, do tam«.

V nedeljo bo ob 15. uri bo po mestnih ulicah potekal pustni karneval z mestno godbo na čelu ter »maloštevilnimi občani«. Uro pozneje bo na parkirišču TPC na Zadružni cesti osrednja svečanost letošnjega pustovanja, na kateri bodo na voljo krofi in pijača, pripravljajo pa tudi presenečenje za prisotne maske.

Na pustni torek, 1. marca, bo ob 10. uri potekalo tradicionalno oznanjanje s kočijo po mestnih ulicah, ob 15. uri pa dogodek »Podmladek gre po naših stopinjah«. Ob 20. uri bo na parkirišču pri gradu poklon meščanov mestnemu vladarju.

Na pepelnično sredo bo med 10. in 17. uro v začasni mestni poslovilni vežici potekal poklon pokojniku, ob 17. uri pa na začasnem pokopališču »zadnje slovo pokojnika v ožjem družinskem krogu«. Letošnje pustovanje v Črnomlju bodo zaključili ob 18.30 uri na parkirišču pri gradu s karmino za pokojnikom in spustitvijo zastave.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj