Na vsebino

Rade Vrlinič praznuje 90 let

Nekaj dni po 22. novembru, ko je Rade Vrlinič iz Črnomlja, Železničarska ulica 16, praznoval v krogu svojih najbližjih sorodnikov in prijateljev častitljivih 90 let življenja je sprejel medse tudi podžupana Občine Črnomelj gospoda Štefana Misjo, prostovoljce KORK Griček , Društva upokojencev in RKS OZ Črnomelj, da mu zaželimo veliko zdravja in vse dobro.

Pričakal nas je z nasmeškom na obrazu že pred vrati svoje hiše in zaželel dobrodošlico in veselje, da smo se oglasili pri njem. Rojen je bil na Bojancih in že zelo mlad je okusil trpljenje, saj je bil kot šestnajst letni deček deportiran na Rab in v Italijo ter doživel stisko, zatiranje in vse kar prinese vojna.

Po vojni je delal kot gozdni tehnik in sodeloval v različnih društvih in organizacijah. Bil je dolgoletni predsednik Sindikata in tudi podpredsednik Občine Črnomelj.

Družino si je ustvaril v Črnomlju, kjer hčerka in sin živita v njegovi neposredni bližini in se redno obiskujejo. Koruzni žganci, ki jih skuha ob sobotah, so najbolj slastni zajtrki pri očetu in dedku, je povedal njegov sin ob obisku.

Še na mnoga leta gospod Rade, ostanite zdravi in polni energije.

Vir: Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj