Na vsebino

Radijska ura o Francetu Prešernu

Včeraj smo na OŠ Milke Šobar Nataše ob bližajočem se slovenskem kulturnem prazniku pouk obogatili s poslušanjem radijske ure o Francetu Prešernu.

Snemanja pred dvema tednoma se je udeležila večina učencev na šoli in vsak je prispeval po svojih zmožnostih. Za vse je bila to nova in zanimiva izkušnja. V dneh, ki so sledili, je naš sodelavec Robi Strmec mojstrsko prepletel glasove naših učencev z glasbeno podlago.

Zjutraj smo se kar malo nestrpni zbrali v večnamenskem prostoru šole in z radovednostjo prisluhnili verzom, življenjepisu in uglasbenim pesmim slovenskega pesnika. Ob poslušanju so učenci dobili kepico plastelina, ki so ga izdelali učenci pri kuharskem krožku z mentorico Katarino Konda. Z njim so oblikovali podobo Franceta Prešerna ali pa simbole, ki so povezani z njim. Ob koncu radijske ure je Dr. Fig delil učencem slastne fige.

Tako smo na šoli tokrat začutitili malo drugačen utrip ob Prešernovem dnevu. Bilo je nekaj posebnega in veličastnega hkrati. Tako nekako je tudi s poezijo. Naj bo le-te še posebej v prihajajočih dneh obilo!

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj