Na vsebino

Razmere v novomeški bolnišnici boljše

Splošna bolnišnica Novo mesto
Splošna bolnišnica Novo mesto

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 36 covidnih bolnikov, na intenzivni negi jih je šest. »Približno tri tedne je število hospitaliziranih doseglo nek plato in se bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujemo cepljenju in prekuženosti najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k nam prihajali iz domov starejših občanov,« so zapisali v današnji izjavi za javnost.

V obdobju od januarja do aprila letos je v novomeški bolnišnici umrlo skupaj 268 pacientov, od tega 83 s covidom-19, kar predstavlja 31 odstotkov smrti. Povprečna starost umrlih covidnih bolnikov je bila 81 let. V tem obdobju je bil za boleznijo, ki jo povzroča koronavirus zdravljen 501 bolnik, tako da 83 umrlih predstavlja 17 odstotkov vseh covidnih bolnikov, ki so bili zdravljeni v novomeški bolnišnici.

»V obdobju od marca do aprila letos, pa je situacija na srečo boljša. V naši bolnišnici je vsega skupaj umrlo 117 pacientov, od vseh smrti je bilo 12 oz. 10 odstotkov s covidom. Povprečna starost covid umrlih v bolnišnici je bila 82 let. V tem obdobju je bil na covid oddelkih zdravljen 155 bolnik, in omenjenih 12 umrlih tako predstavlja 7 odstotkov vseh zdravljenih covidnih bolnikov,« še sporočajo iz regijske bolnišnice, kjer upajo, da se bodo razmere še naprej izboljševale, saj bo kmalu dostopnega več cepiva.

»Vsi, ki imate kakršnakoli vprašanja v povezavi s cepljenjem, se obrnite na vašega osebnega zdravnika in se poslužujte kredibilnih virov informacij. Le tako bomo lahko bolj sproščeno zaživeli že v poletnih mesecih,« zaključujejo pristojni v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj