Na vsebino

Razpis za lokalne medije - kar pa portal Radio Odeon očitno ni!

Na spletni strani Občine Črnomelj je objavljen Javni poziv za zbiranje predlogov programov in projektov lokalnih medijev v letu 2020.

Vse lepo in prav, vendar je javni poziv sestavljen le iz dveh področij:

- Področje sofinanciranja programskih vsebin tiskanih medijev - lokalnega časopisa v višini do 6.500,00 EUR (področje A) in
- Področje sofinanciranja programskih vsebin regionalnih televizijskih programov s statusom posebnega pomena v javnem in kulturnem interesu v višini do 23.057,00 EUR (področje B).

V Javnem pozivu so opredeljena celo merila za ocenjevanje programov/projektov, na podlagi katerega strokovna komisija izdela predlog prejemnikov sredstev (Res? Koliko lokalnih časopisov zadnjih 25 let sofinancira občina in koliko TV postaj se lahko prijavi na ta razpis?). In kaj pomeni končna ocena?

Podobno je tudi v Semiču.

Predmet javnega poziva:

  • sofinanciranje lokalnega časopisa 2.200,00 EUR
  • sofinanciranje lokalne televizije 6.000,00 EUR

Več najdete na semiški občinski strani TUKAJ.

Očitno tudi letos ni interesa, da bi v razpis dodali spletni portal Radio Odeon, ki ima na teden že 70 tisoč unikatnih bralcev. Na teden. To seveda pomeni, da nismo brani samo v Beli krajini, temveč veliko širše. In tudi tukaj lahko povemo natančno številko - v 57-ih državah sveta (preveri novico TUKAJ).

V lanskem letu smo od vseh treh belokranjskih občin prejeli finančno pomoč v višini 3.655€ + DDV (1.800€ + DDV Črnomelj, 1.200€ + DDV Metlika in 655,74€ + DDV Semič). Pa ne preko razpisa, s prošnjami, sestanki, pogajanji ...

Na prošnjo, da me županja in župana konec leta 2019 povabijo na sestanek županov in se pogovorimo o sofinanciranju Odeona v bodoče, seveda nisem dobil nobenega odgovora, kaj šele vabila.

Razpis črnomaljske občine najdete v prilogi spodaj, prosim, da objavo delite, da pride do 57-ih držav sveta in še v kakšno več!

Pa še nekaj. Mogoče se samo nam zdi, da smo brani, obiskani, pomembni za lokalno skupnost. Možno je, da temu sploh ni tako, zato prosimo za vaše mnenje. V vsakem primeru gre za denar občanov, vaš denar.

Hvala!

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj