Na vsebino

Razpis za pridobivanje predlogov za podelitev priznanj Občine Semič v letu 2021

Občina Semič na podlagi Odloka o priznanjih občine Semič (Ur.l. RS, št. 32/1997, 118/2000 in 100/2003) objavlja Razpis za pridobivanje predlogov za podelitev priznanj Občine Semič v letu 2021.

Priznanja Občine Semič se podeljujejo zaslužnim občanom, skupinam občanov, društvom in drugim pravnim osebam za njihove dosežke na področju gospodarstva, šolstva, kulture, športa, znanosti, ekologije, zaščite in reševanja ter drugih področjih človekove ustvarjalnosti.

Priznanja Občine Semič so:

  • diploma (za izjemne enkratne dosežke v posamezni dejavnosti),
  • plaketa (za življenjsko delo, večletne uspehe ter za enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena),
  • naziv častnega občana (se podeli posamezniku, ki doseže pomembnejše trajne uspehe ter s tem predstavlja občino doma in v svetu).

Plakete Občine Semič se podeli tudi posebno uspešnim društvom s sedežem v Občini Semič ob posebnih slovesnostih (obletnice delovanja, izjemni dosežki).

Kandidate za priznanja lahko podajo fizične in pravne osebe. Pisni predlogi morajo vsebovati: naziv ali ime pobudnika, osnovne podatke o predlaganem prejemniku in obrazložitev predloga.

Predloge z zahtevanimi podatki pošljite na naslov: Občina Semič - Komisija za podeljevanje priznanj občine Semič, Štefanov trg 9, 8333 Semič.

Rok za oddajo predlogov je do vključno 15. septembra 2021.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj