Na vsebino

Razstava dijakinje Zale Pezdirc Burazer

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pripravili že šesto, predzadnjo v nizu sedmih razstav, v sklopu natečaja Talenti-razstave mladih likovnikov v knjižnici.

Tokrat je svoja likovna dela na ogled postavila dijakinja 1. letnika gimnazije Črnomelj, sicer pa v času prijave na razpis učenka na OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Zala Pezdirc Burazer.

Zala riše že od malih nog, najraje z akvareli, pogosto pa uporablja več različnih medijev naenkrat. V zgodnjem otroštvu se je ukvarjala tudi z oblikovanjem nakita, s krojenjem in šivanjem oblačil za svoje igrače, izdelovala pa je tudi lutke.

Zalina mentorica v OŠ je bila profesorica Natalija Orlič, katera jo je ves čas spodbujala in motivirala k risanju, prav tako pa ji je bila ves čas šolanja na voljo za dodatne nasvete.

Kot pravi, so motivi, katere najpogosteje upodobi na platnu, zelo različni. Rada riše živali, rastline, pokrajine, portrete, pa tudi nenaravna oz. domišljijska bitja.

Da je Zala zelo nadarjena na likovnem področju kaže tudi njena udeležba na različnih likovnih natečajih ter usvojene nagrade. Udeležila se je:

- 36. in 37. likovnega natečaja extempora,

- 8. bienala, kjer je dobila 1. nagrado v 3. triadi,

- 5. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine 2019,

- 19. JQA mednarodnega okoljskega otroškega risarskega natečaja - We all live on on Earth,

- natečaja ob 790-letnici ustanovitve župnije Črnomelj - Iz roda v rod,

- 16. mednarodnega natečaja otrok in mladine Together-Finska,

- ilustrirala pa je tudi pravljico o mirnogorskem zmaju, ki jo je objavil turistični krožek na OŠ Mirana Jarca v promocijski zgibanki.

Zali želimo tudi prihodnje veliko kreativnosti ter likovnega in ustvarjalnega navdiha.

Tudi tokrat so program z izbranimi skladbami obogatili učenci iz GŠ Črnomelj, in sicer sta bila to David Kopač in Filip Vehovec na trobilih, na klavirju pa ju je spremljal Andrej Kunič. Njuna mentorja sta profesorja Uroš Vegelj in Tone Kralj.

V oktobru pripravljamo še zadnjo razstavo v letošnji sezoni, takrat bo svoja dela na ogled postavila srednješolka Nuša Štukelj. Že sedaj pa lepo vabljeni na zaključno, skupno razstavo vseh mladih likovnih talentov, kateri so se s svojimi likovnimi izdelki predstavili v letošnji sezoni.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj