Na vsebino

Podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije za Regionalno kolesarska povezava Črnomelj – Kanižarica

Župan Andrej Kavšek in direktor podjetja GPI d.o.o. Robert Radakovič sta danes v prostorih Občine Črnomelj podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za Regionalno kolesarsko povezavo Črnomelj – Kanižarica. Tako bodo stanovanjski in zaposlitveni centri Črnomlja in Kanižarice povezani tudi s kolesarsko potjo.

Pa javnem razpisu v avgustu je Občina Črnomelj za projektiranje, ki bo skupaj z recenzijskim postopkom trajalo do maja 2020, izbrali projektivno podjetje GPI d.o.o. iz Novega mesta. Vrednost pogodbe o projektiranju z upoštevanim 22% DDV je 56.059,00 EUR.


Občina Črnomelj je v Dogovoru razvoja regij, ki ga je preko Regije JV Slovenija usklajevala že od konca leta 2017, uspela dogovoriti sofinanciranje projekta Regionalna kolesarska povezava Črnomelj – Kanižarica. Skupaj je projekt ocenjen na 766.552 EUR z DDV, od tega je predvideno sofinanciranje iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov v višini 400.000 EUR in proračuna Republike Slovenije v višini 100.000 EUR.

Namen projekta je zagotoviti kolesarsko povezavo med stanovanjskimi in zaposlitvenimi centri v Črnomlju (stanovanjska soseska Čardak in industrijska cona Akrapovič - Polycom - Livar) in Kanižarici (do poslovne cone TRIS Kanižarica). Za to je potrebno najprej sprojektirati nato pa še zgraditi 1,5 km dvosmernih kolesarskih stez.

V letu 2020 občina načrtuje še izdelavo investicijske dokumentacije, ureditev lastništev za nameravane posege ter pridobitev odločitve o sofinanciranju projekta, po katerem bo objavljen javni razpis za izbor izvajalca. Dograditev kolesarskih povezav je predvidena v letih 2021 in 2022.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj