Na vsebino

Razstava Dominika Adamiča v knjižnici

V Knjižnici Črnomelj smo 19. marca pripravili novo mesečno razstavo v sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavil Dominik Adamič, dijak 1. letnika gimnazije Črnomelj.

Dominik je z risanjem in ustvarjanjem pričel že v predšolskem času. Za risanje ga je navdušila sestra, s katero še zdaj občasno skupaj ustvarjata. Motivi njegovega ustvarjanja so zelo različni, najpogosteje pa se na njegovih slikah znajdejo narava, živali ter rastline. Rad imam tudi slikanje stavb. V času osnovne šole se je udeleževal likovnih natečajev ex tempore in Evropa v šoli ter drugih natečajev na lokalni in državni oz. mednarodni ravni. Za svoja dela je prejel tudi številna priznanja in nagrade. V OŠ Belokranjskega Odreda Semič, katero je obiskoval, sta bila njegova mentorja učitelja likovnega pouka Vlasta in Miha Henigsman, sedaj v srednji šoli pa je njegova mentorica prof. Ajda Skrbinšek.

O njegovem likovnem in ustvarjalnem talentu sta spregovorila Dominikova nekdanja učiteljica Vlasta Henigsman ter član strokovne komisije, akademski slikar Robert Lozar.

Tudi tokrat so odprtje z glasbo obogatili učenci iz Glasbene šole Črnomelj. Z nami sta bili violinistki Živa Vrlinič in Pia Žalec, ki se učita pri prof. Petru Judu ter pianistka Zoja Dragoš. Njen mentor je prof. Andrej Kunič.

Razstavljena dela si lahko v prostorih knjižnice ogledate do 13. aprila.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj