Na vsebino

Razstava Pie Lovrenčič v knjižnici

Februarska mesečna razstava v Knjižnici Črnomelj je pripadla učenki 8. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj Pii Lovrenčič.

Pia riše in ustvarja že od otroštva, kot pravi, pa so jo, predvsem v zadnjih letih, za določene ideje in tehnike navdušile slike narave in določeni vplivneži na socialnih omrežjih. Za ustvarjanje si rada vzame čas in v tem neizmerno uživa. Rada slika po domišljiji in se preizkuša v novih likovnih tehnikah. V zadnjih letih se je udeležila tudi nekaterih likovnih natečajev, kjer je za svoja dela prejela priznanja. V šoli je njena mentorica učiteljica likovnega pouka Natalija Orlič. Slednja je na odprtju tudi spregovorila nekaj besed o Pii in njenem ustvarjanju v šoli.

Akademski slikar Robert Lozar pa je o razstavljenih delih zapisal takole: "Mlada, vsestranska učenka OŠ Mirana Jarca se predstavlja s svojimi likovnimi deli, ki kažejo prerez skozi njeno ustvarjanje v šoli in doma. Zanimajo jo različne teme, v katerih se zrcali njeno vsakdanje življenje, njeni interesi, hrepenenja, razmišljanja. Kot lahko vidimo njeno delo zaznamuje občutek za barvno usklajenost in trdno, ter hkrati dinamično kompozicijo. V nekaterih delih, recimo 'Jajčne lupine' in 'Avtomobil v dežju' ustvari zanimivo dinamiko med praznim prostorom in upodobljenimi objekti. Tudi podoba slaščic kaže na zanimivo nagnjenost do nenavadnih postavitev, ki gledalcu spodmaknejo pričakovanja. Pohvalimo lahko tudi njen avtoportret, v katerem se oddalji od zgolj prenašanja vidnih vtisov, kopiranja, in podobo skozi stilizacijo privede do všečne, zaokrožene celote. Pii tudi v bodoče želim mnogo uspehov tudi na njeni likovni poti."

Za glasbeno obogatitev je poskrbela odlična violinistka Glasbene šole Črnomelj Ana Gašperič, ki se uči pri profesorici Tini Vrščaj. Tokrat jo je na klavirju spremljal Andrej Kunič.

Razstavo so lahko v prostorih črnomaljske knjižnice ogledate do 15. marca.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj