Na vsebino

Razstava živali

V metliškem vrtcu imamo kotiček z živalmi, kamor lahko otroci vsak dan pokukajo. Sodobna družba se namreč od narave in živali oddaljuje. Starši pogosto zaradi lastnih strahov, predsodkov in neznanja otrokom omejujejo stik z živalmi in naravo. Bojijo se, da bi otrok dobil kakšno bolezen ali pa se mu bo kaj zgodilo.

Toda med človekom in živaljo se lahko izgradi globoka vez. Odnos do živali je sicer odvisen od vrste živali in tudi od tega, ali imajo v domačem okolju kakšno žival ali vrt. Nekateri otroci se brez težav dotaknejo, tudi držijo v rokah skoraj vsako žival, večina pa je takšnih, ki so jim nekatere živali ljubše.

V vrtcu opažamo, da imajo otroci večinoma radi živali. Na organizirani razstavi smo jim želeli omogočiti stik z različnimi živalmi.

Pripravili smo KOTIČEK ZA POGUMNE, kjer so Nevenka, Anja in Jan predstavili AMERIŠKEGA GOŽA Miška in PTIČJEGA PAJKA Oskarja.

Samo in Nataša sta predstavila velike MADAGASKARSKE SIKAJOČE ŠČURKE, PALIČNJAKE, POLŽE AHATNIKE in VIETNAMSKI TISOČNOGI.

Mojca ŽELVA RDEČEVRATKA in Piko MADAGASKARSKI GEKON, sta bila na ogled v mirnem živalskem kotičku vrtca.

Policist Jani Kremesec je pripeljal svojega službenega psa, NEMŠEGA OVČARJA Larsa.

Karin Kališnik, veterinarka iz Veterinarske ambulante Buba, je tudi letos odprla svojo ambulanto za male plišaste živali in delila nasvete malim lastnikom.

Na vabilo Veterinarske ambulante Črnomelj se je odzvala Ana Stariha iz jahalne šole Horse resort Stariha, s seboj pa je pripeljala PONIJA Mini.

Obiskala nas je najprijaznejša PODGANA Lila.

Otroci so s Tadejo likovno ustvarjali, se preizkusili na labirintu in nahranili žival iz tulca.

Za najbolj pogumne je bila pripravljena škatla, v katero so lahko potisnili roko in razmišljali o svojih nerealnih strahovih.

Na nagradno vprašanje ste lahko odgovorili, če ste prešteli noge Samovemu paličnjaku in pajku Oskarju. Paličnjak ima šest nog, pajek pa osem.

Izmed pravilnih odgovorov bomo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo dobil komplet ustvarjalnih pripomočkov.

Zahvaljujemo se vsem našim gostom za obisk. Prav tako gre zahvala Katarini, Nevenki, Samu, Nataši, Anji in Tadeji za odlično organiziran in pripravljen dogodek.

Spoštovani starši, zahvaljujemo se tudi vam, da ste si vzeli čas in ste z otroki obiskali našo razstavo. Vzgoja ima velik vpliv na doživljanje in izražanje strahov. Verjamemo, da je na našem dogodku večina otrok s pomočjo staršev premagala in odpravila morebitne strahove.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj