Na vsebino

Recitiranje slovenske poezije ob kulturnem prazniku

Včeraj smo v Knjižnici Črnomelj pripravili prireditev recitiranja izbrane poezije. S tem dogodkom smo obeležili Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Rdeča nit letošnjega recitiranja že sedmega po vrsti, je bila poezija pesnika, pripovednika, esejista, prevajalca in publicist, urednika pri založbi Nova revija, člana SAZU in prejemnika številnih nagrad – Nika Grafenauerja. Letos bo namreč praznoval svoj 80. rojstni dan in je skupaj z Otonom Župančičem avtor slikanice Abeceda, na polju in v gozdu. Priprave na sam dogodek so se začele že mnogo prej, ko smo na spletni strani naše knjižnice in preko elektronske pošte našim uporabnikom posredovali povabilo k sodelovanju, da skupaj sooblikujemo prireditev ob kulturnem prazniku.

Povabilu se je odzvalo zelo lepo število nastopajočih, skupaj jih je bilo 31; med njimi so nastopili učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, učenci OŠ Vinica, dijaki SŠ Črnomelj, varovanci Doma starejših občanov Črnomelj, varovanci Vzgojno delovnega centra Črnomelj in številni posamezniki, ki jim je dragocena lepa beseda napisana v verzih.

Za glasbeno popestritev sta s svojim nastopom na kitari poskrbeli učenki Glasbene šole Črnomelj.

Vsem nastopajočim in njihovim mentorjem na tem mestu najlepša hvala. Iskrena hvala tudi direktorici Knjižnice Črnomelj, županu Občine Črnomelj in seveda gostu večera, gospodu Niku Grafenauerju za pozdravni nagovor in spodbudne besede. Večer slovenske poezije je minil v lepem vzdušju v napolnjenem večnamenskem prostoru, kjer se je zbralo več kot 80 ljubiteljev poezije.

Za konec se zahvaljujemo tudi Občini Črnomelj, ki je sofinancirala prireditev.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj