Na vsebino

Regijsko tekmovanje ekip prve pomoči

Včeraj je v Črnomlju potekalo regijsko tekmovanje ekip PP. Na tekmovanje so se prijavile tudi tri Črnomaljske ekipe, in sicer ekipa CZ Občine Črnomelj, ekipa RK Črnomelj in ekipa PGD Črnomelj. Naša ekipa je v tem sestavu prvič nastopala na tekmovanju.
Tekmovanje je bilo sestavljeno iz štirih delovišč in nekaj počivališč. Na počivališčih so se nam predstavili dolenjski radioamaterji, PGD Črnomelj, vodniki reševalnih psov dolenjske regije, sanitetna enota Slovenske vojske in Rdeči Križ. tekmovalni del pa so predstavljala delovišča. Prvo delovišče je bilo neurje, kjer je skupino ljudi v parku zajelo neurje in jih poškodovalo. Drugo delovišče je bila prometna nesreča na železnici, kjer sta trčila vlak in lokomotiva. Tretje delovišče je bila nesreča na igrišču zaradi neurja. Zadnje delovišče pa je bila migrantska kriza, kjer smo morali oskrbeti skupino osmih migrantov.
Naše ekipe so se odrezale dobro in sicer ekipa CZ Občine Črnomelj je dosegla 7. mesto, ekipa PGD Črnomelj je dosegla 6. mesto, najbolje pa so se odrezali tekmovalci ekipe RK Črnomelj ki so dosegli tretje mesto.

Vir: PGD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj