Na vsebino

Rekordna sezona za Big Berry

Letošnja sezona je bila rekordna tudi za Big Berry v Beli krajini. Kljub nekoliko slabšim vremenskim pogojem julija smo v Big Berry luksuznem resortu na Kolpi v glavni sezoni dosegli rekordno 80 % zasedenost, kar pa še bolj izstopa, je doba bivanja, ki je s povprečjem 3.2 v glavni sezoni nad slovenskim povprečjem.

Priznanje, da smo na pravi poti, je tudi to, da je Big Berry polfinalist za nagrado Sejalec, ki jo Slovenska turistična organizacija vsako leto podeli najbolj kreativnim in inovativnim turističnim idejam.

Razlog daljšega bivanja v Big Berryju so mnoge aktivnosti, ki so na voljo gostom. S skupno več kot 40 partnerji in vsakodnevnimi organiziranimi izleti, lahko gostje namreč dobijo popolno izkušnjo celotne regije, ki zajema tako izlete in oglede najlepših delov, kot tudi edinstveno gastronomsko izkušnjo, kar jih vsekakor prepriča, da ostanejo dlje. Najbolj priljubljeni izleti so sicer pokušine lokalnih vin in penin, ter kulinarična doživetja.

Ob zaključku sezone je CEO Big Berryja, Boštjan Hostej povzel želje za naprej:

“Za prihodnje leto si želimo, da bi Belo krajino obiskalo še več tujih petičnih gostov, ki bi z našo pomočjo v regiji ostali še dlje in pri partnerjih za lokalne produkte zapravili še več. Glavni cilj je predvsem podaljšati sezono. Poskusili pa bomo tudi razširiti Big Berry koncept povezovanja, trajnostnega in luksuznega turizma, še na kakšen dodaten kraj v Sloveniji in v tujini.”

V letošnji sezoni je Big Berry sezono podaljšal na pomlad in v september predvsem s pomočjo različnih projektov, ki krepijo prepoznavnost blagovne znamke, regije in Slovenije. Glavni taki projekti so Design year, Chef, Mastermind. Redno pa gostimo tudi različne influencerje.

BIG BERRY PROJEKTI ZA RAZVOJ TRAJNOSTNEGA TURIZMA

Skozi 6 mesecev trajajočo sezono smo tako v sklopu leta umetnosti (BB Design Year) gostili preko 60 umetnikov in designerjev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Španije, Japonske in Turčije. Sodelovali so tako mladi študenti, kot tudi že priznani studiji. Mednarodno nagrajena domačinka, Vita Ivičić, je svoj navdih pri ustvarjanju našla v našem zeliščnem vrtu in nasadu jagodičevja. Vsi so tako skozi bivanje v Big Berryju lahko začutili naravo, regijo in naš slogan - Razkošje svobode, ter skupno ustvarili več kot 200 produktov, ki bodo preko zime postali del blagovne znamke in še obogatili prihodnjo sezono.

Projekta kuhanja (BB Chef) in predavanj (BB Mastermind) pa sta poskrbela za še dodatno povezavo in promocijo naših lokalnih partnerjev. Skupno bomo letos namreč gostili 20 predavateljev, ki na inovativen in zabaven način predstavljajo najnovejše trende in svoje izkušnje, predavanja pa so odprta za javnost. Zadnja med njimi je bila Maja Vukorep, Brand manager vod Jana, ki je predstavila nekaj njihovih najuspešnejših marketinških kampanj.

Deset priznanih kuharjev pa je s pomočjo lokalnih sestavin ustvarilo vrhunsko kulinariko. Gorazd Potočnik, eden izmed gostujočih kuharjev, je o izkušnjo opisal tako: “To je nekakšen hedonizem, ker je enostavno in brez kiča. Samo hišica, čokolada in jagodičevje.”

Skupno pa smo k nam pripeljali tudi 15 priznanih influencerjev s povprečno 25.000 sledilci iz Kanade, Grčije, Portugalske, Italije, Velike Britanije, Belgije, Madžarske, Združenih držav Amerike in Indije. Ena izmed njih (Wanderers Hub), ki sicer potuje skozi vse leto, je bivanje pri nas in s tem v Sloveniji označila za njeno najljubše potovanje v letu.

Glavna atrakcija, poleg partnerskih obiskov, je vsekakor kopanje v prijetno topli Kolpi, ki je letos na višku dosegla kar 29°C. Tujim gostom, največ jih prihaja iz Nizozemske, Belgije in Avstrije, je sicer najbolj všeč dobro sodelovanje s Hrvaško, kamor lahko tudi odplavajo brez težav. Miren odsek reke pa omogoča tudi supanje, vožnjo s kanuji in celo večje dogodke, kot je bilo prvo plezalno tekmovanje na raftu zadnji vikend v avgustu, ki je privabilo tudi mnoge domačine. Priljubljene so tudi druge športne aktivnosti, ki jih ponujamo, kot sta kolesarjenje in joga v naravi.

PRVA BIG BERRY FRANŠIZA

Je pa bila letošnja sezona za Big Berry zelo pomembna tudi zato, ker se je prvi vikend v juliju odprla tudi prva uradna franšiza v sosednji Avstriji, v bližini Wiesa. Sicer zaenkrat še majhna franšiza pooseblja duh Big Berryja - gostom omogoča stik z naravo, zasebnost in hkrati sodelovanje z domačini, prodaja in promovira pa se preko skupnih kanalov, kar je ideja tudi za vse prihodnje franšize.

DODATNO V LETU 2018

Še pred začetkom turistične sezone sta Hosekra in njena hčerinska firma Big Berry sodelovala pri izdelavi Slovenske olimpijske hiše v Južni Koreji.

Vir: BIG BERRY
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj