Na vsebino

Reorganizacija centrov za socialno delo

CSD Novo mesto
CSD Novo mesto

Z dnem 1.10.2018 se bomo centri za socialno delo v Sloveniji reorganizirali. S spojitvijo obstoječih 62 centrov se bo oblikovalo 16 novih centrov za socialno delo. Na našem območju je ustanovljen Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, kateri je nastal s spojitvijo štirih centrov za socialno delo: Trebnje, Novo mesto, Črnomelj in Metlika. Novoustanovljeni Center ima sedež v Novem mestu na Resslovi ulici 7B, Novo mesto. Za vršilko dolžnosti direktorice novoustanovljenega Centra je bila imenovana mag. Irena Kralj, dosedanja direktorica Centra za socialno delo Metlika. Na sedežu novega Centra bo organizirana skupna splošna služba (glavna pisarna, računovodska služba, kadrovska služba), skupna strokovna služna (služba za interveniranje in koordinacijo) ter služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Dosedanji Centri za socialno delo Črnomelj, Metlika, Novo mesto in Trebnje bodo delovali kot Enote in še naprej ostajajo osrednja vstopna točka za vse pravice, zato za naše uporabnike ne bo sprememb. Reorganizacija centrov za socialno delo je zamišljena na treh glavnih stebrih in se bo v celoti izvedla postopoma. Prvi steber je organizacijske narave in se bo izvedel s prvim oktobrom 2018, ko se bo 62 centrov spojilo v novih 16 centrov. Drugi steber reorganizacije temelji na uvedbi informativnega izračuna v postopkih uveljavljanja pravic iz javnih sredstev (podobno kot informativni izračun za odmero dohodnine). Tretji steber reorganizacije pa uvaja socialno aktivacijo kot nov pristop pri delu s prejemniki socialnih transferjev.

Vir: CSD Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj