Na vsebino

Rožnate pletenine

Ob mesecu osveščanja o raku dojk smo včeraj v Kulturnem domu Črnomelj v sodelovanju z Europa Donna Slovenija in Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, skupino za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj pripravili prireditev Rožnate pletenine.

V krajšem kulturnem programu sta nastopili: Gledališka skupina ZIK Črnomelj in mlada pevka Anja Bajuk. Obiskovalce so nagovorile: mag. Nada Žagar, direktorica ZIK Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj in prim. Mojca Senčar, dr. med., častna predsednica Europa Donna Slovenija. Prireditev se je zaključila s plesom - harmonikar Jože Skubic je igral belokranjske poskočne viže, obiskovalci pa so naredili kolo okrog dreves na vrtu za Kulturnim domom, kjer so s slavnostnim rezanjem volne uradno odprli pletenine. Le-te bodo celoten oktober krasile drevesi na vrtu za Kulturnim domom Črnomelj in s tem osveščale o preventivi in zdravem načinu življenja. Kot uvod v prireditev je ob Tednu otroka 2017 v avli kulturnega doma potekala ustvarjalna delavnica za otroke z naslovom Mamice in rožice, ki jo je vodila prostovoljka Irena Miketič.

Pri izdelavi rožnatih pletenin za ovijanje dreves so sodelovale:
- članice Univerze za tretje življenjsko obdobje in študijskih krožkov ZIK Črnomelj,
- članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, skupine za samopomoč bolnikov z rakom Črnomelj,
- stanovalke in zaposlene Doma starejših občanov Črnomelj.

Sladko presenečenje za vse sodelujoče sta prispevali: Pekarna Krajcar Črnomelj in Društvo kmečkih žena Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj