Na vsebino

Rudniški izvozni stolp v novi preobleki

Občina Črnomelj je lanskega novembra podpisala pogodbo za obnova rudniškega izvoznega stolpa v TRIS Kanižarica. Dela so potekala od januarja do avgusta letos. Naložba, ki je v celoti financirana iz občinskega proračuna, je znašala dobrih 88 tisoč evrov. Ker je obnova stolpa predstavljala poseg v nepremično dediščino, so dela potekala pod budnim očesom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

V sklopu obnove so opravili zamenjavo dotrajanih kovinskih delov, vseh lesenih elementov strešne konstrukcije in lesenih delov izvoznega stolpa, peskanje jeklene konstrukcije stolpa ter nanos protikorozijske zaščite kovinske konstrukcije s temeljno barvo in zaključnim slojem.

Izvajalec del je bilo podjetje TGH, gradbeni nadzor je opravljalo podjetje Markus Marko Stopar s.p. iz Črnomlja, varnostni načrt ter koordiniranje na gradbišču pa novomeško podjetje Renova, so sporočili z Občine Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj