Na vsebino

Rušenje "Skubcove" hiše

Po temeljitih pripravah se je po odločbi gradbenega inšpektorja danes začelo rušenje stavbe, ki jo v Črnomlju poznamo pod imenom "Skubcova" hiša. Po inšpektorjevi odločbi naj bi hišo začeli rušiti konec minulega meseca, zaradi težav z zaporo in zamenjavo izvajalca pa so s tem opravilom začeli šele danes. Zaradi tega je inšpektor lastnici že napisal kazen v višini 500 EUR.

Za tiste, ki ne veste; hiša je bila leta 1957 nacionalizirana (odvzeta) in po 40 letih vrnjena ... Več si lahko preberete v pismu lastnice Marte Triplat TUKAJ, ki je bilo objavljeno v Dolenjskem listu.

Pred dobrim letom smo na račun te zgodbe naredili prvoaprilsko šalo, ki pa se na žalost ni uresničila. Tudi to si lahko preberete TUKAJ.

Torej, obnova odpade, nikomur pa ni jasno, kaj naj bi bilo v prihodnosti na tem mestu. Verjamemo, da lastnica nima interesa, da bi karkoli vlagala v kakršenkoli projekt, verjetno pa bo zdaj na tem mestu zazijala "škrbina", ki ravno tako ne bo v ponos mestu.

Mogoče pa kdo iz kakšnega predala izbrska projekt ali celo več, saj je bilo v preteklosti na temo črnomaljskega mestnega jedra narejenih kar nekaj delavnic.

In še to; polovična zapora ceste je predvidena do torka, 12. junija.

Vir: Studio Rakun

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj