Na vsebino

S kreativnostjo v Bohinj

V petek so se izbrani učenci OŠ Milke Šobar – Nataše v spremstvu učiteljic odpravili na nagradni izlet v Bohinj. Izlet sta svojim sošolcem prislužila Aleksej Brezar in Denis Maršič, ki sta tekom leta zasedla prvi mesti na literarno-likovnem natečaju “Triglav moj dom”, razpisanem ob 240-letnici prvega sestopa na Triglav. Aleksej je zasedel prvo mesto v kategoriji druge triade, Denis pa v kategoriji tretje triade.

Po prihodu v Bohinj so se učenci najprej odpravili v muzej Tomaža Godca, kjer so se seznanili s celotno zgodovino Bohinja, od prve poselitve v železni dobi pa vse do druge svetovne vojne. V muzeju so si ogledali tudi usnjarsko razstavo ter se seznanili s predelavo kože v usnje, kakor so to počeli v Godčevem času. Ogledu muzeja je sledila vožnja z ladjico po Bohinjskem jezeru. Bohinj je učencem s svojo bogato naravno in kulturno dediščino ponudil še en nepozabni dan, ki bo vsem ostal v zelo lepem spominu.

Iskreno se zahvaljujemo organizatorjema natečaja, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica in Turizmu Bohinj, ki sta nam omogočilia ta izlet.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj