Na vsebino

Saša Pavček na Črnfestu o zastalem času

Foto: Knjižnica Črnomelj
Foto: Knjižnica Črnomelj

Delček letošnjega festivala Črnfest je pomagala obogatiti tudi Knjižnica Črnomelj. V sklopu literarnega večera so sinoči namreč gostili Sašo Pavček, ki jo večina pozna predvsem kot dramsko in filmsko igralko.

Saša Pavček je tudi profesorica na AGRFT Ljubljana in pesnica. Za svoja dela je prejela številne nagrade, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada, Vesno in Borštnikov prstan. Po svoji prvi pesniški zbirki Obleci me v poljub, se je črnomaljskemu občinstvu včeraj predstavila s svojo drugo pesniško zbirko, Zastali čas. Večer je tako potekal v znamenju zastalega časa; kako in kdaj je nastala zbirka, o Sašinem otroštvu, ki je bilo zaradi disleksije vse prej kot rožnato, o prezgodaj preminulih osebah v njenem življenju in o igralskih kolegih, ki ji še vedno veliko pomenijo.

Zbranim pod odrom je avtorica v čudovitem ambientu interpretirala prenekatero pesem iz svoje zbirke. Pogovor je moderirala Maša Kuzma.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj