Na vsebino

Črnomaljski planinci na Vrtači, Trianglu in Zelenici

Foto: vodniki Janez, Sonja, Marjan in Milena
Foto: vodniki Janez, Sonja, Marjan in Milena

V Planinskem društvu Črnomelj so minulo soboto po dolgem času organizirali izlet z avtobusom ter izpeljali turo na tri cilje: Vrtačo, Zelenico in Triangel.

Izhodiščna točka je bil Ljubelj, kjer so se razporedili v dve skupini. Skupina, ki je šla na Vrtačo, je odšla prej, ostali pa nekaj minut za njimi. Hodili so po servisni poti, kjer je bilo več sence. Po počitku in malici pri koči na Zelenici, so nadaljevali pot na Triangel.

»Razpoloženje je bilo super, razgledi lepi. Sestopili smo do koče, nekateri so naročili hrano in pijačo. Časa smo imeli na pretek in smo uživali v planinskem živžavu. Skupina se je vrnila z Vrtače, ko smo mi že sestopali. Tura je bila zahtevnejša, zato so pri koči naredili daljši počitek. Vreme je bilo idealno, ne prevroče, jasno. Druženje treh generacij je bilo lepo opazovati, saj so si med seboj pomagali, se spoznavali in izmenjavali mnenja. Imeli smo tudi mednarodno zasedbo, kajti priključila sta se nam Elwin iz Peruja in Ellena iz Italije, ki sta bila pred nekaj leti na študentski izmenjavi,« je zapisal Janez Jerman iz Planinskega društva Črnomelj in izrazil upanje, da bodo v prihodnje na podoben način izpeljali izlet za vse starostne skupine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj