Na vsebino

Se je med Žuniči in Miliči utopil Maročan?

Radio Mrežnica je v petek poročal o drami na Kolpi med Žuniči in Miliči.

Domačini (na hrvaški strani Kolpe) so namreč na dvorišču prazne družinske hiše opazli dim in ko so prišli do zadnjega dela posestva so tam našli tri premražene in mokre migrante.

Dva sta takoj pobegnila proti vasi, eden pa ni mogel. V hrvaškem jeziku je prosil za pomoč, je povedal sin lastnice posestva.

"Bil je v zelo slabem stanju, premražen, tresel se je", so povedali člani družine, ki so ga našli. Takoj so ga pogreli, mu dali suho obleko in hrano. Povedal jim je, da so bili v skupini štirje.

Preko Kolpe so se odpravili zvečer, dan prej in takrat naj bi se eden od četverice utopil. Ostali trije, mokri in podhlajeni, so se vrnili nazaj in v dvoriščni zgradbi tudi prenočili. Migrant, kateremu je družina pomagala, je star približno 20 let, prihaja pa iz Maroka.

Dokaj hitro je na kraj dogodka prispela policija, ki se je odpravila iskat druga dva prebežnika, ravno tako pa so hoteli najti utopljenca. Policija iz Karlovca je naslednji dan sporočila, da "ni potrjeno, da se je oseba utopila, utopljenca niso našli".

Kot poroča Radio Mrežnica je to še en dokaz več, da migrantski val skozi naše kraje še vedno poteka, ravno nasprotno, ilegalni migranti še vedno koristijo najožji del Hrvaške, da bi iz Bosne in Hercegovine čimprej prišli do Slovenije.

Vir: Radio Mrežnica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj