Na vsebino

Sedmošolci Evropi predstavili tradicionalno slovensko juho

OŠ Milke Šobar – Nataše se je v šolskem letu 2015/2016 priključila eTwinningu – skupnosti, ki učiteljem in učencem nudi platformo za komunikacijo, sodelovanje, razvijanje projektov, izmenjavo izkušenj ipd. V okviru le-tega smo se v letošnjem šolskem letu pridružili mednarodnemu projektu z naslovom Make your soup, v katerem sodelujejo večinske in šole s prilagojenim programom iz več kot 15 evropskih držav. Osrednji namen projekta je medvrstniška komunikacija, odprtost do tujih kultur ter urjenje motoričnih in kognitivnih spretnosti učencev.

Predstavniki naše šole, učenci 7. razreda, so se letos preizkusili v pripravi tradicionalne, vsem dobro znane, goveje juhe. S pomočjo mentoric Darinke Jerman, Katarine Konda in Dijane Brinac so poiskali recept, naredili rezance, skuhali juho in jo na koncu tudi pojedli. Sedaj je na njih, da jo Evropi prikažejo v čim lepši luči in ostale sodelujoče prepričajo, da jo poskusijo pripraviti tudi doma. Enako bodo storili tudi naši predstavniki – izbrali bodo tuji recept ter se preizkusili v kuhanju nacionalnih juhic Evrope.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj