Na vsebino

Semič v starih cajtih (278)

Kaščani proslavljajo nogometno zmago

Pred štiridesetimi leti, leta 1983, so semiški nogometni navdušenci organizirali vaško ligo v malem nogometu, v kateri so tekmovale ekipe: Semič, Blokarji, Kot, Sela, Kašča in Osobenki.

Mladi Kaščani so zmagali, starejši sovaščani in sovaščanke pa so znali njihov uspeh nagraditi s primerno pogostitvijo. Na koncu so se prešerno družili, poveselili in se imeli lepo prav vsi.

Ja, ja, v tistem času smo se še znali ustaviti in si vzeti čas zase, za bližnje, za prijatelje in sosede.

Na srečo je takrat Škrinjarjev Žani ovekovečil ta veseli dogodek. Da je fotografija na sredi malo motna, ni kriv fotograf, ampak omamne vonjave, ki se nezadržno širijo s prašička na ražnju, ki ga poznavalsko in mojstrsko ''šofira'' Žicmanov stric, Alojz Dichlberger – starejši. (O njem si lahko ogledate video posnetek, objavljen na naši internetni strani 16. junija 2023).

V veselem pričakovanju slastne pečenke mu od leve proti desni delajo družbo: Alojz Dichlberger – mlajši, Vinko Hutar, Jože Škrinjar, Ivan, Marinka in Gusti Dichlberger, Vida Škrinjar, Anica Hudak, Rezka Dichlberger, Robert Hudak, Jelka Kočevar, Mateja Hudak, Boštjan Kočevar, Alojz Škrinjar – starejši, Miro Kočevar, Matija Hudak, Marjetka Dichlberger in Anica Škrinjar.

Zasluge za tokratno objavo imajo: že omenjeni ljubiteljski fotograf Žani, Avguštin Dichlberger, ki je poiskal fotografijo in osnovne podatke o njej, Sašo Riznič, ki mi je vse to posredoval, Miro Kočevar, ki je zanesljivo prepoznal vse osebe s fotografije in Jože Škrinjar, ki je dokumentiral podatke o nogometni ligi v knjigi ''100 let športa v Semiču''.

Vir: Semič v starih cajtih
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj