Na vsebino

Semič v starih cajtih (282)

Semičani z motorji na morje

Avgusta leta 1980 se je skupina mladih semiških fantov odpravila na potep z motorji.

Odpeljali so se do Zadra, od tam na Dugi otok in nekaj dni uživali v morskih počitniških pustolovščinah.

Kaj več mi o tem ni znanega. Vem le, da bi se Žicmanov Gusti skoraj zaljubil v Aliso, hčerko italijanskega instrumentalista, ki je tudi dopustovala na Dugem otoku. Njen oče je menda igral v orkestru slovite milanske Scale.

Kaj se ve, kako bi se življenjska usoda poigrala z Gustijem, če bi takrat znal italijansko. Verjetno bi še dandanes prepeval in plesal v Milanu po taktih temperamentne Italijanke, tako pa uživa miren upokojenski stan v belokranjskem Črnomlju in s svojimi prispevki razveseljuje spremljevalce semiških starih cajtov.

Sicer pa prijazno vabim tudi ostale udeležence te motorske ekspedicije, da mojo pripoved v komentarju dopolnijo še s kakšno zanimivo anekdoto.

Objavljam kar dve fotografiji tega dogodka, saj bi sicer manjkal tisti, ki je fotografiral.

Na fotografiji z motorji so od leve proti desni: Janez Simonič, Avguštin Dichlberger, Matija Ivanetič, Stane Kambič, Martin Plut in Jože Tomaževič.

Na tarzanski morski fotografiji pa so prešerno razpoloženi: Matija Ivanetič, Jani Simonič, Stane Kambič, Gusti Dichlberger in Tine Kambič.

Za nežnejši spol naj dodam: takrat so bili fantje res ''ledik in fraj'', danes pa več niso niti približno; pa nič zato, saj so medtem postali večinoma vsi vzorni dedki.

Avguštin Dichlberger je fotografiji in osnovne podatke prinesel k mami Saša Rizniča (''očeta'' semiških starih cajtov), on pa mi jih je posredoval za objavo. Vsem: hvala lepa!

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj