Na vsebino

Semič v starih cajtih (286)

Pohod in nabiranje kostanja

Črnomaljski Semičan Avguštin Dichlberger nam je poslal v objavo na Facebookovi internetni strani ''Semič v starih cajtih'' fotografijo četrtega razreda iz OŠ Belokranjskega odreda Semič.

Učenke in učenci so imeli športni dan. Po pohodu iz Semiča proti Štrekljevcu, so izkoristili priliko in na Kalski rebri nabrali mimogrede še kostanj, ki je tisto leto bogato obrodil.

Pričujoča fotografija je nastala v strmini nad vasjo Kal v oktobru leta 1973. Fotografiral je neznani član šolskega foto krožka.

V prvi vrsti so: Avguštin Dichlberger, Alojz Radovan, Marjan Despinič in Jeko Ogrinc; v drugi vrsti so: Cveto Žbogar, Marija Vidmar, ??, Irena Šinkovec, Jože Mavsar, Martin Pečavar, Anton Selko, razrednik Blaž Kočevar, ??, Marjan Turk; v tretji vrsti pa stojijo: Anton Henigsman, Robert Vogrinec, Roman Macele, Zvonka Simonič, Danica Ogulin, Rozi Štukelj, Zdenka Avsec, ??, Sonja Novak, Jožica Šprajcer, ?? in Nevenka Škrinjar (vse vrste od leve proti desni).

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj