Na vsebino

Semič v starih cajtih (287)

Stoletnica šole Štrekljevec (1)

V imenu vseh, ki smo ustvarjali in še vedno ustvarjamo internetno stran ''Semič v starih cajtih'' , se iskreno zahvaljujem vsem našim zvestim spremljevalcem. Hvala vsem, ki ste prispevali zanimivo gradivo za objavo. Hvala vsem komentatorjem za dopolnitev naših objav in mnoge pozitivne misli. Brez vas bi naša stran prav gotovo hitro ugasnila. Da se to še ne bi tako hitro zgodilo, vas vabim k nadaljnjemu sodelovanju.

V jesensko zimskem času se s kratkimi zaokroženimi video posnetki iz semiškega selimo na štrekljevski konec.

Najprej si bomo v desetih nadaljevanjih ogledali v naslovu napovedano praznovanje stoletnice štrekljevske šole, ki ga je shranil na video trak požrtvovalni Anton Kambič - Petran iz Semiča.

Temu bo sledila bo izredno zanimiva predstavitev prebivalcev devetih vasi na štrekljevskem vasovanju.

Kratka vsebina današnjega video posnetka: Povezovalca programa Metka Golobič in Jože Konda nas bosta popeljala z branjem prvih zapisov v štrekljevski šolski kroniki, v čase pred več kot 130 leti. Zvedeli boste tudi, zakaj je nastalo na travniku ''jako živahno gibanje šolske mladine''. (Nič čudnega, saj so dobili učenci poleg štruce tudi ''jedno do tri čaše vina vsak''.)

Video posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj