Na vsebino

Semič v starih cajtih (324)

Čebelarji smo leta 1988 zasadili lipov gaj pri semiškem gasilskem domu

Pobudo za sajenje je dal znani semiški čebelar Mirko Pavlin. To naj bi bil spominski park z 88. lipami, vendar smo posadili kar 100 dreves.

S tem so se strinjali tudi gasilci (predsednik Rudi Bukovec), saj je zemljišče njihovo.

Zbralo se nas je 24 čebelarjev in v enem dnevu smo posadili 100 lip.

Lipe smo primerno pognojili s hlevskim gnojem, ki sem ga priskrbel pri JLA (jugoslovanski ljudski armadi), ki je redila v Črmošnjicah čredo govedi za svoje potrebe. Zelo nam je šel na roke major Rašković, ki je vodil farmo. Gnoj smo dobili brezplačno.

Udeleženci sajenja na fotografiji od desne proti levi: Dani Lah z Mladice, Mirko Pavlin iz Semiča, Tone Golobič – Skinček z Gradnika (prinesel 10 lipovih sadik), Franc Ramuta – Šumec s Kala, Ivan Malnarič – Čečore z Mladice, Polde Žalec s Črešnjevca, Tone Kambič –Petran iz Semiča, Alojz Rogelj iz Srednje vasi, Tone Vraničar iz Semiča, Jože kambič – Zagorc s Črešnjevca, Jože Konda z Osojnika (čepi), Zdravko Plut s Črešnjevca, Janez Movern iz Semiča, Matej Pezdirc, (vnuk Daneta Laha, saj sam zaradi invalidnosti ni mogel aktivno sodelovati pri sajenju), Tone Sever - Mehole z Brezove Rebri, Dimitrij Fikić iz Semiča, Jože Sever iz Semiča, Franc Klopčič iz Semiča, Jože Golobič – Tace iz Sadinje vasi, Tone Stare iz Semiča, Tine Pečavar – Grgec iz Nestoplje vasi, Franc Movern s Praprota in Ludvik Ivanetič z Oskoršnice.

Tudi jaz sem bil med sadilci, vendar me ni na fotografiji, ker sem fotografiral.

Za semiške 'stare cajte' prispeval Žani Škrinjar – Cegula iz Kašče

Vir: Semič v starih cajtih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj