Na vsebino

Semič v starih cajtih (65)

Iskrin fotograf

Pripoveduje: Blaž Kočevar

Zaključujemo s predstavljanjem serije starih fotografij, ki so povezane z delovanjem semiške Iskre. Fotografije smo zbrali za prireditev Pridite v vas 2019 s podnaslovom: Spomini na Iskro v prvih petdesetih letih njenega delovanja (od 1951 do 2001).

V skupini za pripravo razstave pod vodstvom Žanija Škrinjarja so Zvone Butala, Slavko Malešič in Toni Bukovec predstavili večino povečanih zbranih fotografij. Hvala jim za odlično opravljeno delo.

Osebno sem opravil izbor najzanimivejših fotografij in vam jih predstavil s komentarji na Facebookovi strani Semič v starih cajtih.

Vabimo vse, ki imajo morda še zanimive fotografije v zvezi z Iskro, da nadaljujejo naše delo. Veselimo se vašega sodelovanja.

Žal ne poznamo imen avtorjev objavljenih fotografij, zato se vsaj s spodnjo fotografijo poklonimo znanemu Iskrinemu amaterskemu fotografu Marjanu Potočniku, ki je prav gotovo avtor nekaterih objavljenih fotografij.

Na fotografiji so (od leve proti desni): Marjan Potočnik, Anton Malnarič in Ivan Stariha.

Vir: Semič v starih cajtih
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj