Na vsebino

Semič v starih cajtih (69)

Nekdanji učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič na fotografijah- 8. razred leta 1973.

Pripoveduje: Blaž Kočevar.

Kljub temu, da se menda ne sme javno objavljati fotografij brez posebnih dovoljenj, imam namen na naši Facebookovi strani Semič v starih cajtih objavljati fotografije učencev posnete in izdelane pri šolskem foto krožku jeseni leta 1973.

Naj le naše potomstvo in drugi vidijo, da smo bili tudi mi včasih mladi, lepi, polni hrepenenj in visoko zastavljenih življenjskih ciljev.

Bolj kot objava me skrbi, da boste skritizirali kvaliteto fotografij. V opravičilo naj vam povem, da smo vse črno bele fotografije posneli z neuničljivim ruskim fotoaparatom in izdelali sami s preprostimi pripomočki.

Temnico, v kateri so potekali zapleteni in dolgotrajni postopki razvijanja filmov in fotografij, smo si uredili kar pod stopnicami nekdanjega vhoda v šolo.

Na fotografiji ste tedanji osmošolci fotografirani pred nekdanjim vhodom v šolsko zgradbo. Veliko večino med vami imam shranjeno v lepem spominu in bi vas še danes znal zlahka poklicati po imenu.

Žal Tonija Štublarja iz Pugleda že dolgo ni več med nami. Pričujoča fotografija naj bo posvečena prav njemu in seveda vsem nam, ki smo se v današnjem norem hitenju morda kar malo pozabili. Hvala tistim (Tina in ostali), ki se trudite, da se vezi med nami ohranjajo!

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj