Na vsebino

Semiški gasilci ob jubileju z novim vozilom

Semiška županja Polona Kambič in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Semič Jožef Banovec, sta nedavno podpisala pogodbo o sofinanciranju nabave gasilskega vozila GVC-3. Gre za gasilsko avtocisterno z vgrajenim večjim rezervoarjem za vodo in nameščeno gasilsko-tehnično opremo. Zaradi večje količine vode je namenjena oskrbi požarišča z vodo in prevozu pitne vode.

Vozilo bo predvidoma dobavljeno v aprilu letos, z njim pa bodo počastili tudi 130. obletnico delovanja PGD Semič.

Nabavna vrednost gasilskega vozila znaša 253.431 evrov z DDV, nakup pa bosta skupaj financirala občina in PGD Semič. S strani občine je v financiranje zajeto tudi odplačilo kredita, ki ga je najelo društvo. Občina bo tako v letošnjem letu za financiranje vozila namenila 80.000 evrov, v prihodnjih letih pa zagotovila sredstva za odplačilo kredita v višini 130.000 evrov in ostalih obveznosti po kreditni pogodbi. Skupno bo tako občina novo pridobitev financirala v višini 210.000 evrov, dodatno pa bo namenila še sredstva za obresti, ki po amortizacijskem načrtu znašajo slabih 25.000 evrov. Preostalih 43.431 evrov bo zagotovilo društvo iz sredstev, ki jih bo prejelo na podlagi vloge na javni razpis Gasilske zveze Slovenije za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme. Društvu tako za nakup vozila ne bo potrebno prispevati lastnih sredstev.

Nova pridobitev bo izboljšala požarno varnost in zagotovila uspešnejše posredovanje na območju celotne semiške občine.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj