Na vsebino

Vlomilce ujeli na kraju dejanja

Na Prešernov dan okoli 21. ure so bili policisti obveščeni o sumljivem dogajanju na območju Hrasta pri Jugorju, kjer bi lahko prišlo do vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Metliški policisti so se takoj odzvali in v objektu izsledili ter prijeli 24-letnega osumljenca z območja Metlike, 19-letnega osumljenca z območja Dobruške vasi in mladoletnico iz Metlike. Vsem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vlomilsko orodje ter predmete, ki so jih nameravali odtujiti.

24-letnika in 19-letnika, ki so ju že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Med preiskavo kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da so osumljenci vlomili še v eno stanovanjsko hišo v bližini, iz katere so ukradli orodje in dve posodi z gorivom. Preiskava okoliščin kaznivih dejanj še poteka.

Ukradli ovce

Nepridipravi so bili v noči na sredo na delu tudi v Semiču, kjer je neznanec iz kmetijskega objekta ukradel tri ovce.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Preloke, Žuničev in Drenovca prijeli 12 državljanov Maroka, na območju Drašičev pa državljana Maroka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj