Na vsebino

Semiški godbeniki končno na svojem

Foto: KUD Godba na pihala Semič
Foto: KUD Godba na pihala Semič

Po dolgih 18-ih letih delovanja so si člani KUD Godba na pihala Semič končno priborili svoj prostor pod soncem. V teh dneh so pridne roke godbenikov prenesle vso opremo v nove prostore v Taborski hiši v Semiču, kjer deluje podružnica Glasbene šole Črnomelj. Godbeniki so doslej vadili v dvorani Kulturnega centra Semič, v novih prostorih pa bodo sedaj lahko nemoteno delovali in se še bolje pripravili na prihajajoče nastope.

Občina Semič je pri tem zagotovila finančno pomoč pri zvočni preureditvi novih prostorov. »Zahvala gre tudi vodstvu glasbene šole, ki nam omogoča souporabo prostorov in KUD Jože Mihelčič za zamenjavo sobe. Najlepša hvala tudi Kulturnemu centru Semič za vso dosedanjo potrpežljivost in zaupanje pri souporabi njihovih prostorov,« so ob veseli novici na družbenem omrežju zapisali člani semiške godbe, ki se ob tem zahvaljujejo tudi svojim zvestim poslušalcem, ki jih vsa leta podpirajo in bodrijo.

KUD Godba na pihala Semič je bila ustanovljena leta 2005, pred tem pa je leto dni delovala pod okriljem KUD Jože Mihelčič iz Semiča. Godba ima na leto povprečno 20 nastopov. Na samostojnem koncertu Trobenta poje se predstavijo z bogatim programom, koncert pa popestrijo tudi različni zanimivi gostje. Redno se udeležujejo srečanj in revij, ki jih organizira Zveza godb Dolenjske in Bele krajine.

Leta 2015 so praznovali deseto obletnico delovanja in dogodek obeležili s slavnostnim koncertom ter izdajo biltena. Leta 2018 so posneli svojo prvo ploščo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj