Na vsebino

Semiški likovniki na ulicah Gradeža

26. maja je v Gradežu v Italiji potekala 7. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Po kratkem polurnem ogledu mesta so se mladi ustvarjalci razporedili okoli svojih likovnih motivov in se do poznega popoldneva zatopili v poustvarjanje slikovnih podob mesta. Našo šolo so zastopale Aleksandra Marentič, Maša Žnidaršič, Sara Miketič, Tjaša Plut, Zala Tatalović, Nika Cimerman in Žana Bučar.

Na ulicah slikovitega mesta je ustvarjalo okoli 100 likovno nadarjenih osnovnošolcev iz belokranjskih in dolenjskih šol. Za učence je bila to svojevrstna likovna izkušnja. Izletniška likovna kolonija ima velik pomen zlasti zaradi izmenjave izkušenj in nasvetov, mladi likovniki spoznavajo drugačne poglede in pridobivajo nove likovne rešitve slikarskih problemov. Tudi mentorji izmenjujejo med seboj strokovne izkušnje in se ob prijetnem druženju učijo drug od drugega. Prav gotovo pa kolonija prispeva k promociji likovne dejavnosti med mladimi.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj