Na vsebino

Sestanek KORK Vinica

Letošnji predpraznični sestanek KORK Vinica je bil, na pobudo dolgoletnega predsednika Martina Pluta, še posebno pester.

Naj omenim, da KORK Vinica pokriva kar dve krajevni skupnosti in sicer Vinico in Sinji Vrh. Skrbi nas bodočnost obstoja organizacije, kajti aktiv sestavljamo pretežno starejše ženske in predsednik. Odbornice, na željo predhodnic, vztrajamo in se zavedamo nujnosti obstoja RK Vinica glede na oddaljenost od urbanega mesta in starostno strukturo krajanov. Želimo, da bi naše vrste dopolnili mladi.

Katera so tista naša dobra dela, ki jih poleg razdeljevanja pomoči potrebnim, sedaj v predprazničnem času izkažemo starejšim in osamelim krajanom. Zavedamo se, da je obisk, topel stisk roke in lepa beseda balzam za dušo. Po naši zmožnosti jim razdelimo tudi skromne Miklavževe pakete. Naslednjo pomlad jim nameravamo s srečanjem dodatno polepšati urico ali dve dolgočasnega sedanjika.

Najbolj zanimiv del sestanka pa je bila obširna in strokovna razlaga višje medicinske sestre Tončke o pristopu in nudenju prve pomoči bolnemu človeku ter osvežitev znanja s prikazom delovanja defibrilatorja. Pokritost s to napravo na našem teritoriju je kar zadovoljiva. Naša želja je, da bi bil zaradi oddaljenosti krajev defibrilator nameščen tudi na Sinjem Vrhu in v Lipi.

Ob tej priložnosti so nas obiskale in počastile tudi predsednica in sekretarka OZRK Črnomelj- Milka Kocjan in Marjanca Cimerman. Hvala obema, enako tudi medicinski sestri Tončki, da so si vzele čas in nam vlile novega zagona za delo.

Vir: KORK Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj