Na vsebino

Silvestrski lov LD Sinji Vrh

Leto se počasi zaključuje tudi za lovce. Člani Lovske družine Sinji Vrh pa vsako leto zaključimo po svoje, saj se na dan samostojnosti in enotnosti zberemo na zadnjem skupnem lovu, ki smo ga poimenovali Silvestrski lov (prvotno smo imeli te love na silvestrovo). Na lov povabimo tudi svoje boljše polovice in prijatelje, da še oni začutijo čar lova in narave ter nenazadnje, da naše žene začutijo, skozi kakšno trpljenje se prebijamo njihovi dragi vse lovsko leto.

Jaga je simbolična, izvedemo en pogon. Večji poudarek je na druženju ter praznovanju lova in narave, dobrih odnosov, veselju in lovskih šeg ter navad. Po lovu se po navadi zberemo v lovski koči ali v lovskem domu, kjer dan zaključimo z kupico rujnega in bogato obloženo mizo s hrano.

Silvesterski lov je tudi čas za poravnavanje računov z zelenci, ki so zgrešili kakšno neumnost med lovnim letom. Tako smo tudi letos izbrali dva zelenca, ki sta zelo grešila, uplenila jelena na hudodelski način. Za to izprijeno dejanje ju je bilo treba kaznovati po starih lovskih šegah in navadah z lovskim krstom. Skrbno izbran senat z lovskim tovarišem Martinom je pripravil kvalitetni proces proti kršiteljima. Dobro pripravljenemu tožilcu Igorju ni bilo oprekati, saj so številni dokazi in pričevanje prič, odličnih zagovornikov in cenjenega občinstva pričevanja dokazala, da sta zelenca kriva in jima kazen ne uide.

Ob vsem tem smo se vsi zelo zabavali in poskrbeli za to, da se vsaj ob letu osorej vsi zopet srečamo na znanem kraju ob znanem času z enakimi nameni, kot tokrat.

Vir: LD Sinji Vrh

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj