Na vsebino

Odstranjevanje dreves nad brežino Lahinje

Na približno 300 metrov dolgem odseku kanalizacije (na fotografiji označen z rdečo barvo), ki poteka nad brežino Lahinje med Suhim mostom in brvjo na Majer v Črnomlju, je na določenih delih zaraščenost že tolikšna, da to ogroža kanalizacijske vode. Drevesa, ki rastejo neposredno v bližini kanalizacijskega voda, ogrožajo povezavo kanalizacije s čistilno napravo v Vojni vasi. V primeru močnejšega vetra ali obsežnejših snežnih padavin se drevesa lahko podrejo in pri tem poškodujejo glavni kanalizacijski vod.

Delavci Komunale Črnomelj se bodo zato v naslednjih dneh lotili odstranjevanja dreves in ostalega rastja na območjih, ki so na fotografiji označena z rdečo barvo, v skupni dolžini okrog 180 metrov. Poseg je nujen, ker se lahko ob podrtju dreves prekine povezava večjega dela Črnomlja s čistilno napravo.

"Za urejanje teh delov smo dogovorjeni z izvajalcem, ki bo urejal tudi brežino reke Lahinje in tako ne bo potrebno pridobivati dodatnih soglasij s strani vodne skupnosti in ostalih. Drugače izvedba takšnih del v bližini brežin reke Lahinje ni mogoča. Stanovalci, preko katerih parcel je speljana kanalizacija, se lahko z izvajalcem del dogovorite, da vam pusti les, ki pa ga morate nato sami pospraviti," so še sporočili s Komunale Črnomelj, kjer ob tem prosijo za razumevanje.

Vir: JP Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj