Na vsebino

Skakal je po avtomobilu, prijeli so 11 ilegalcev

Policijska uprava iz Novega mesta poroča, da je črnomaljske policiste v petek, 30. marca okoli 20. ure, na pomoč poklical občan. Na cesti v Semiču naj bi stal neznani moški, zato je vozilo ustavil, neznanec pa je splezal na pokrov motorja njegovega vozila in na streho, odtrgal brisalec, skakal po vozilu in padel na tla.Tudi po prihodu policistov se 33-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Na območju policijskih postaj Črnomelj in Brežice so policisti med 30. 3. in 3. 4. pri opravljanju nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj