Na vsebino

Skavti bomo tudi letos po Sloveniji delili Luč miru iz Betlehema

Skavti letos praznujemo 30. obletnico prvega sprejema Luči miru v naši domovini. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost. Tudi v letošnjem, precej drugačnem adventnem času bomo skavti poskrbeli, da bo Luči miru iz Betlehema na božični večer zasvetila v čim več domovih.

Skavtski voditelji na lokalni ravni bomo poskrbeli, da bo Luč miru iz Betlehema na voljo vsem ljudem in v skladu z veljavnimi predpisi, ki veljajo v trenutnih epidemioloških razmerah.

Delitev plamena Luči miru iz Betlehema bo potekala v nedeljo, 20. decembra 2020 v belokranjskih župnijah. Prevzem bo mogoč pred cerkvijo, kjer bodo nastavljene sveče. S seboj prinesite stekleno ohišje in tako prevzamete le vložek s plamenom. V priloženi grafiki (priloga spodaj) je razvidno, kdaj in kje bo možno prevzeti plamen.

Tudi letos boste od prevzemu plamena in poslanice lahko darovali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni pomoči socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam (Lunina vila, Lebanese Girl Scout Association in Sklad sv. Lucije) ter za delovanje lokalnih skavtov. Prispevke bomo skavti zbirali v škatli, ki bo poleg sveč in vložkov.

Geslo in poslanica (sporočilo), ki ga prinaša letošnji plamen Luči miru iz Betlehema predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto. Letošnje geslo akcije je PRIŽGIMO BLIŽINO.

Poslanica se glasi: Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje. Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek. Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot. Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

Belokranjski skavti vam želimo mirne in blagoslovljene božične praznike, v katerih pa naj vas vnema plamen Luči miru.

Priponke

Vir: Steg Črnomelj 1

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj