Na vsebino

Sklepi 3. redne seje Občinskega sveta Občine Metlika

Včeraj se je Občinski svet Občine Metlika sestal na 3. redni seji. V okviru dnevnega reda je obravnaval 16 točk.

Občinski svet je sprejel predlog uskladistve cen vzgojno varstvenih programov v Otroškem vrtcu Metlika. Od 1. 2. 2019 bodo veljale nove cene, to je 490,97 EUR za prvo starostno skupino (1 - 3 leta) in 345,71 EUR za drugo starostno skupino (3 – 6 let), kar predstavlja približno 8% dvig cen.

Zaradi višjih stroškov dela je občinski svet soglašal z uskladitvijo cene socialno varstvene storitve pomoč družini na domu. Od 1. 2. 2019 dalje bo cena storitve pomoči na domu ob delovnikih 16,33 EUR/uro (nedelja 22,86 EUR/uro, prazniki 24,50 EUR/uro). Občina Metlika bo sofinancirala storitev pomoči na domu v višini 66,5%.

Občinski svet je soglasno sprejel spremembe in dopolnitve Pravilnika o povračilu stroškov šolskega prevoza otrokom s posebnimi potrebami, na podlagi katerega bo Občina Metlika lahko financirala stroške spremljevalca otrok s posebnimi potrebami na poti v šolo.

V prvi in drugi obravnavi je sprejel odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve, odlok o predkupni pravici občine ter odlok o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka.

V prvi obravnavi je občinski svet sprejel odlok o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v občinskem prostorskem načrtu.

Največ razprave je bilo pri predlogu proračuna Občine Metlika za leto 2019. Po sprejemu le tega v prvi obravnavi, je občinski svet sprejel še sklep o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2019, sklep o spremembi sklepa o ugašanju in delni nočni redukciji javne razsvetljave ter podal soglasje k Statutu javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Člani občinskega sveta so se seznanili tudi s končnim poročilom o delu Nadzornega odbora Občine Metlika v letu 2018.

Celotno gradivo 3. redne seje je na voljo: TUKAJ.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj