Na vsebino

Sklepi 7. dopisne seje Občinskega sveta Občine Metlika

Zaradi razglašene epidemije je bila v mesecu oktobru preklicana redna seja občinskega sveta in nekaj najbolj nujnih zadev je bilo uvrščenih na dnevni red dopisne seje. Dnevni red je obsegal 7 točk. Do roka za oddajo glasovnic, to je do petka, 30. 10. 2020, do 12. ure, je glasovnice z opredelitvijo do predlaganih sklepov oddalo 14 članov občinskega sveta.

Občinski svet Občine Metlika je sprejel letni program športa Občine Metlika za leto 2021 ter poročilo o realizaciji proračuna Občine Metlika za obdobje januar – junij 2020. Sprejet je bil sklep o delni oprostitvi plačila letne občinske takse za uporabo javnih površin zavezancem, ki opravljajo gostinsko storitev in pri tem uporabljajo javne površine v lasti Občine Metlika, in sicer za obdobje, dokler veljajo ukrepi Vlade Republike Slovenije, ki prepovedujejo gostinskim obratom ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom.

Sprejeti so bili sklepi o podelitvi plaket Občine Metlika v letu 2020 ter sklepi o podelitvi priznanj in plaket za delo na področju športa v letu 2020. Plaketi Občine Metlika bosta tako podeljeni Antonu Žuniču in Andreju Severju, plaketa za delo na področju športa bo podeljena Denisu Spudiču, priznanje na področju športa pa Namiznoteniškemu klubu Metlika.

Sprejeti sta bili dve premoženjsko pravni zadevi, v sklopu kadrovskih zadev pa so člani občinskega sveta podali soglasje k imenovanju mag. Miroslave Abazović, mag. farm., spec., za direktorico javnega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto za novo mandatno obdobje, imenovali člane Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika ter imenovali župana Darka Zevnika za predstavnika Občine Metlika v Razvojni svet regije JV Slovenija za programsko obdobje 2021-2027.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj