Na vsebino

Škode za tri tisočake; povzročitelj nesreče krepko napihal (FOTO)

V noči na 24. december so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanju v Črnomlju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je do požara prišlo zaradi pregretja olja na štedilniku, ogenj pa je zajel več kuhinjskih elementov. Požar so gasilci omejili in pogasili. Lastnika, ki se je med začetnim gašenjem poškodoval po rokah, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Nastalo je za okoli 3.000 evrov premoženjske škode. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče z 2,2 promila alkohola

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Dragatušem in Vinico, so bili črnomaljski policisti obveščeni v noči na 24. december. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 37-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 20-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal z nasprotne smeri. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pri prevozu migrantov ujeli Latvijca

V noči na 25. december so v Drašičih ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen taigo italijanskih registrskih oznak. 54-letni državljan Latvije je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapcu so policisti odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 22. in 27. decembrom na območju Žuničev, Miličev, Dragatuša, Preloke, Sečjega sela, Hrasta pri Vinici in Kanižarice prijeli 123 državljanov Sirije, 11 državljanov Maroka, osem državljanov Egipta, pet državljanov Afganistana, dva državljana Turčije in državljana Iraka, na območju Metlike, Božakovega, Rosalnic in Rakovca pa 42 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj