Na vsebino

Skrb za zdravje - zdravstvena vzgoja v 3. razredu

Danes so imeli učenci 3. a in 3. b razreda OŠ Belokranjskega odreda, v okviru zdravstvene vzgoje, delavnici o preprečevanju nalezljivih bolezni ter o skrbi za mlečne in stalne zobe. Delavnici sta vodili ga. Tatjana Gregorič in ga. Ana Starešinič iz Zdravstvenega doma Črnomelj. Učence sta poučili, kako naj skrbijo za svoje mlečne in stalne zobe, o pomenu cepljenja, skrbi za osebno higieno ter zdravem načinu življenja.

Učenci so spoznali razlike med mlečnimi in stalnimi zobmi, naloge zobovja, kaj je zobna gniloba in kako nastane. Ob koncu so izdelali vsak svoj model dvajsetih mlečnih zobkov. Obnovili so tudi znanje o skrbi za osebno higieno, o pomenu zdravega načina prehranjevanja, o povzročiteljih bolezni in zakaj se moramo cepiti pred nalezljivimi boleznimi. Ob delu po skupinah so spoznavali različne nalezljive bolezni, njihove znake in kako te bolezni lahko preprečimo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj