Na vsebino

Skrb za zdravje

V četrtek smo imeli učenci prvega triletja OŠ Stari trg ob Kolpi naravoslovni dan z naslovom Skrb za zdravje. Obiskali sta nas strokovnjakinji na tem področju.

Na zabaven in interaktiven način sta nam predstavili, kako zelo pomembno je gibanje za človeka. Prav tako smo se preizkusili v kvizu, in sicer koliko vemo o naših zobeh. Nazadnje smo zobovje tudi izdelali.

Ob koncu dneva smo vso pridobljeno znanje še obnovili in utrdili. Zmagovalna skupina je dobila hrano za bakterije v ustih (čokolado), a so si učenci takoj umili zobe in preprečili gnilobo v malih zobkih.

"Na naravoslovnem dnevu mi je bilo všeč, ko smo izdelovali usta in zobe. Všeč mi je bilo tudi, ko smo z zobozdravnico sestavljali sliko in to pokazali s pantomimo. Te slike so predstavljale športne dejavnosti, s katerimi se lahko ukvarjamo."

"Naučil sem se, kako bakterije v ustih vrtajo luknjice v zobeh, ko se prehranjujejo s sladkorjem, ki ga damo mi v usta. Všeč mi je bilo, ko smo sestavljali sestavljanke in jih pokazali s pantomimo. Všeč mi je bilo tudi to, da smo izdelovali čeljusti in zobe. To bom odnesel domov in pokazal mamici in atku."

"Zelo lepo mi je bilo, ko smo izdelovali zobe. Zanimivo mi je bilo tudi to, ko smo gledali risanko in ko nam je zobozdravnica povedala, da moramo redno ščetkati zobe. Imel sem se fajn!"

"Najbolj zanimivo se mi je zdelo, ko smo izdelovali zobke. Jaz sem izdelovala stalno zobovje. Veliko znanja sem tudi obnovila."

"Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali zobe. Naučil sem se, da moramo zobe redno umivati, vsaj dvakrat na dan."

"Všeč mi je bilo, da sem lahko delala zobke in ko smo gledali risanko. Z zobki smo tudi pripravili predstavo, ki mi je bila tako všeč, da sem se kar nasmejala."

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj