Na vsebino

Skupna razstava likovnih talentov

Včeraj smo v avli Kulturnega doma Črnomelj organizirali skupno razstavo likovnih talentov.

V Knjižnici Črnomelj smo že leta 2015 na pobudo akad. slikarja, g. Roberta Lozarja, razpisali prvi likovni natečaj za učence in dijake belokranjskih šol. V preteklem šolskem letu smo razpisali 3. likovni natečaj, na katerega se je prijavilo 11 učencev in dijakov belokranjskih osnovnih in srednje šole. Tričlanska komisija, katero so sestavljali akademski slikar Robert Lozar ter prof. lik. umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, so na podlagi prispelih izdelkov izbrali naslednje kandidate: Tejo Butala, Aljo Deržaj, Nežo Barič, Ado Lozar, Julijo Lauro Rus, Zalo Pezdirc Burazer ter Nušo Štukelj.

Izbrani so imeli tako priložnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo javnosti, saj smo na mesečni ravni organizirali otvoritev razstave v Knjižnici Črnomelj. Danes so se predstavili vsi skupaj.

Dogodek, skupno razstavo likovnih talentov, smo izpeljali v okviru Projekta Medgeneracijski vrt, iz projekta so financirana tudi slikarska stojala. Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Za glasbeno popestritev razstav so poskrbeli mladi in nadarjeni glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj, na skupni razstavi, pa so sodelovali Urban Koce, Ema Absec, Ema Lovrin in Antonio Perak, ki so zaigrali pod mentorstvom Rudija Javornika.

Včerajšnja skupna razstava ne pomeni konca temu lepemu in izvirnemu projektu, temveč tudi nov začetek. V prihodnjem letu namreč načrtujemo izpeljati že 4. likovni natečaj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj