Na vsebino

Slovesni dan prostovoljstva

Na prireditvi, ki je ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, potekala danes ob 14. uri v Kulturnem domu Krško, so občinam, ki aktivno podpirajo prostovoljce in prostovoljske organizacije, podelili nazive Prostovoljstvu prijazno mesto, šolam in dijaškemu domu, ki spodbujajo prostovoljstvo učencev, so podelili nazive Junaki našega časa, zaposlenim v javni upravi, ki so se posebej izkazali kot prostovoljci, naziv Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/-a v javni upravi, prvič pa so podelili tudi nazive Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev.

Belokranjska mesta niso prejela naziva "Prostovoljstvu prijazno mesto", je pa zato Srednja šola Črnomelj prejela naziv "Junaki našega časa".

Obrazložitev je bila sledeča: "Za prostovoljstvo v Domu starejših občanov Črnomelj in Metlika ter v belokranjski veterinarski ambulanti, za učno pomoč osnovnošolcem in delo v Vrtcu Loka v Črnomlju in v Vrtcu Metlika, za humanitarne akcije v sodelovanju z Rdečim križem in izvedbo dobrodelne prireditve na šoli. Ob Dnevu za spremembe so organizirali kar ves Teden prostovoljstva, pri tem pa v prostovoljstvo pritegnili še druge vrstnike. Koordinatorica prostovoljstva na šoli je Janja Jankovič. "

Čestitke!

Vir: Slovenska filantropija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj