Na vsebino

Slovesnost na Srednji šoli Črnomelj

V soboto, 23. novembra 2019, smo na Srednji šoli Črnomelj obeležili 75. obletnico gimnazijskega in 110. obletnico poklicnega izobraževanja v Črnomlju. Slovesnosti smo priključili še odprti dan šole, kjer so obiskovalci lahko spoznali življenje in delo na njej, torej pouk in dejavnosti, ki na šoli potekajo.

Dogodek se je s svečano prireditvijo pričel ob deveti uri v športni dvorani srednje šole. Voditelja Nika Brodarič iz 4. bG in Gal Miketič iz 4. aG sta nas med lahkotnim sprehajanjem po odru popeljala skozi 22 točk kulturno-zabavnega programa: od branja Odloka o ustanovitvi gimnazije, nastopa solista violinista, recitacij, petja v duetih ob glasbeni spremljavi, nastopa pevskega zbora prvih letnikov gimnazije, skeča, plesa pa do treh (na)govorov: ravnateljice Elizabete Prus, svetovalke z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Pucelj, črnomaljskega župana Andreja Kavška. Vsi govorniki so si bili edini, da Bela krajina še naprej nujno potrebuje svojo srednjo šolo, da pa so pred nami izzivi, kako jo posodobiti in razvijati.

Po poldrugi uri v športni dvorani so si gostje in obiskovalci lahko ogledali šolske prostore. V jedilnici, na hodnikih, v medioteki, po učilnicah in v šolskih delavnicah so lahko videli nekaj starega in veliko novega, posodobljenega. Na programskem listu so v celoti in izčrpno navedeni vsi relevantni podatki o nastopajočih in vsebinah.

Na koncu so bili vsi vabljeni v jedilnico na prigrizek, pijačo in pogovor. Domov so si lahko vzeli novo številko dijaškega glasila Mozaik, ki je posvečen obletnicama.

dejo, program in izvedbo dogodka so koncipirali profesorji Janja Jankovič, Miroslav Plut in Tilen Šetina, pri pripravah in realizaciji pa so tako ali drugače sodelovali, bili vpreženi, bolj ali manj vsi zaposleni in dijaki. Ni šlo brez pomoči zunanjih sodelavcev. Za profesionalno postavitev scenografije, luči in ozvočenja prireditve je poskrbel Darko Plut iz podjetja Ozvočenje Pluton, za skrbno zbran in predstavljen arhivski material smo hvaležni upokojeni sodelavki Štefaniji Fortun. Za okusno pogostitev so poskrbeli v Gostinstvu Štajdohar.

Zahvala za uspešno izpeljan dogodek gre vsem nastopajočim in sodelujočim, seveda pa tudi gostom in obiskovalcem. Upamo in verjamemo, da so bili zadovoljni z videnim in slišanim. V vsakem primeru pa, kot sta Nika in Gal sklenila misli ob koncu prireditve, bo naša šola, ne glede na obletnice, svoje življenje nemoteno živela naprej.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj