Na vsebino

Sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine letos po novem pravilniku

Črnomaljski občinski svet je letos sprejel nov pravilnik o sofinanciranju obnove nepremične kulturne dediščine in objektov tradicionalne tipologije na območju občine. Ta po novem občinski upravi dopušča večje možnosti usmerjanja finančnih sredstev za tri vrste ukrepov: obnova kulturnih spomenikov in objektov registrirane dediščine na območju občine, obnova objektov ter izvedba drugih ureditev v mestnem jedru ter obnova objektov tradicionalne tipologije na območju občine.

V letošnjem letu so tako za obnovo nepremične kulturne dediščine in objektov tradicionalne tipologije preko javnega razpisa namenili 50.000 evrov.

Na razpis se je prijavilo pet upravičencev do dodelitve sredstev za sofinanciranj obnove objektov in drugih ureditev. Z odobritvijo njihovih vlog so tako zamenjali kritino na Haringovi hiši v Črnomlju, nabavili urbano opremo za ureditev gostinskega vrta na Petrovem trgu v starem mestnem jedru Črnomlja, uredili stekleno zaščito pred kamnito spolijo na župnijski cerkvi sv. Petra, zamenjali kritino na zvoniku in lopi na podružnični cerkvi sv. Vida v Gribljah ter obnovili streho ter fasado zvonika na podružnični cerkvi sv. Roka v Hrastu pri Vinici.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Uroš Raztresen

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj