Na vsebino

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov v občini Semič

Občina Semič se srečuje z vse večjo problematiko zapuščenih in prostoživečih živali, zato smo v letošnjem proračunu zagotovili sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov prebivalcev občine Semič. Svojim občanom želimo tudi s tovrstno pomočjo pomagati delno razbremeniti družinske izdatke.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva! Sterilizacija in kastracija mačk in psov je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov izkoristijo od 1. maja 2020 do porabe sredstev pri izbranem izvajalcu veterinarskih storitev

Belokranjska veterinarska služba d.o.o. Črnomelj, Ločka cesta 14a, 8340 Črnomelj. Za naročila pokličite na telefonski številki 041-638-104 ali 07 305 11 84.

Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve (2) živali.

Priponke

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj