Na vsebino

Sofinanciranje začetnih investicij

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij v podporo investicijam za večjo poroduktivnost, konkurenčnost, odpornost in dekarbonizacijo gospodarstva na obmejnih problemskih območjih.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov začetnih investicij podjetij na upravičenem območju, ki zajema obmejna problemska območja, v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, pri čemer začetna investicija pomeni:

- vzpostavitev nove poslovne enote,

- razširitev zmogljivosti obstoječe poslovne enote,

- diverzifikacijo proizvodnje poslovne enote prijavitelja na proizvode in storitve, ki jih na zadevnem območju prej ni proizvajala, ali

- bistveno spremembo proizvodnega procesa v obstoječi poslovni enoti.

Na razpis se lahko prijavijo vse pravne in fizične osebe (podjetja), ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so na dan oddaje vloge na ta javni razpis registrirane vsaj 18 mesecev.

Vloge je potrebno vložiti preko aplikacije. Kot pravočasne bodo upoštevane vloge, ki bodo oddane v aplikaciji, do 11. 4. 2022 do 24. ure.

Več o razpisu, razpisnih pogojih in razpisno dokumentacijo najdete TUKAJ.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj